Category: Trakt

Paqja e Krishtit
Pastaj në mbrëmje të po asaj dite, dita e parë e javës, ndërsa dyert e vendit ku qenë mbledhur dishepujt ishin të mbyllura nga frika e Judenjve, erdhi Jezusi dhe [...]
Read More
Krishti: Udha, e Vërteta dhe Jeta
Një teolog i vjetër ka thënë që Perëndia shpesh vepron kështu: kur ne mëkatojmë më shumë kundër tij, ai qëndron gati për të na dhënë mëshirat më të mëdha. Dhe ai [...]
Read More
KATËR LIGJET SHPIRTËRORE
A KENI DËGJUAR PËR KATËR LIGJET SHPIRTËRORE? Ashtu siç ekzistojnë ligje fizike që rregullojnë funksionimin fizik të gjithësisë, ashtu ekzistojnë edhe ligje shpirtërore që rregullojnë marrëdhënien tënde me Perëndinë. 1) PERËNDIA [...]
Read More
Kush është Jezus Krishti?
Pyetja më e rëndësishme në botë, është ajo që vetë Krishti u bëri ndjekësve të tij: “Kush thoni ju se jam unë?” (Mateu 16:15). Kjo është në fakt pyetja më [...]
Read More
Shpalosja dhe Prova e Dashurisë së Perëndisë
 Sepse Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e tij të vetëmlindurin, që, kushdo që beson në të, të mos humbasë, por të ketë jetë të përjetshme. Gjoni 3:16 Siç [...]
Read More
Paqe e mendjes në një botë të paqëndrueshme
Gjetja e paqes së brendshme: Në kohë të pasigurta, si mund të kesh paqe të mendjes në vend të shqetësimit dhe ankthit Pavarësisht se çfarë ndodh në botë apo në [...]
Read More
Kërkova Gëzim! Gjeta Krishtin!
Blejz Paskal ishte një matematicien gjeni Francez që vdiq në vitin 1662. Pasi i ishte larguar Perëndisë deri në moshën 31 vjeçare, në 23 Nëntor 1654 në orën 22:30, Paskali [...]
Read More
Çfarë do të thotë të “besosh” në Jezusin?
Pyetje: “E gjithë kjo tingëllon shumë bukur, por unë nuk e kam kuptuar kurrë se çfarë do të thotë të ‘besosh në Jezusin’” Përgjigjia jonë: Pikë së pari, të besosh [...]
Read More
Çfarë Është Një i Krishterë?
Bibla ka shumë mënyra se si e përshkruan apo e përkufizon se çfarë është një i Krishterë. i Krishteri është një mëkatar i falur, një krijesë e re në Krisht, [...]
Read More
Të DUHET NJë AVOKAT
  Ti mund të pyesësh: “Si është e mundur? Unë nuk kam bërë asnjë krim! Përse paskam nevojë për një avokat?” Dihet që njerëzit marrin avokatë për arsye nga më [...]
Read More